Menu

Rolex Submariner
Diep vertrouwen

Als duikhorloges bij uitstek belichamen de Oyster Perpetual Submariner en de Oyster Perpetual Submariner Date de historische band die Rolex heeft met onderwateronderzoek. De Submariner werd gelanceerd in 1953 en was het eerste polshorloge voor duikers dat tot een diepte van 100 meter waterdicht was. De Submariner Date, die niet alleen de tijd maar ook de datum aangaf, werd in 1969 geïntroduceerd. De waterdichtheid van beide modellen werd later verhoogd naar 300 meter. En dankzij hun befaamde robuustheid werden de horloges niet alleen populair onder duikers maar ook bij mensen die ze bij allerlei andere sporten en activiteiten gebruikten.

De Submariner heeft zich voortdurend ontwikkeld, waarbij de waterdichtheid, robuustheid en functionaliteit werden verbeterd.

Het perfecte ontwerp voor een duikhorloge

De Submariner is bedoeld als hulpmiddel om onder water te kunnen overleven. Daarom is bij het ontwerp volledig rekening gehouden met de praktische behoeften van duikers. Het model is technisch steeds verder ontwikkeld en kreeg functies die de complete functionaliteit hebben verbeterd. Met hun Oyster-kast van 41 mm, opvallende wijzerplaat met grote, lichtgevende uurmarkeringen en wijzers, unidirectioneel draaibare bezel en Oyster-band behoren de Submariner en Submariner Date tot de meest herkenbare horloges die ooit zijn ontworpen. De visuele identiteit wordt nog verder versterkt met een Cerachrom-bezelring van hightechkeramiek, die het horloge bovendien een heel belangrijke functie geeft: met de 60-minuten¬verdeling kan een duiker de duiktijd nauwkeurig timen.

Betrouwbaar, robuust en functioneel

De Oyster-kast van de Submariner en de Submariner Date is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 300 meter. De Triplock-opwindkroon – met een drievoudig waterdicht systeem – wordt stevig aan de kast vastgeschroefd om de waterdichtheid nog beter te waarborgen.

De robuuste en toch comfortabele Oyster-band is voorzien van een Oysterlock-veiligheidssluiting om onbedoeld openen te voorkomen, en met het Rolex Glidelock-verlengsysteem kan de lengte van de band zonder gereedschap precies worden afgesteld. De Submariner en Submariner Date zijn respectievelijk uitgerust met kaliber 3230 en kaliber 3235, twee geheel door Rolex ontwikkelde en geproduceerde automatische mechanische uurwerken. Ze bieden voortreffelijke prestaties, met name op het gebied van precisie, gangreserve, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Beide uurwerken hebben een gangreserve van ongeveer 70 uur.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle andere Rolex-horloges heeft de collectie Submariner-collectie de Superlative Chronometer-certificering. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat, met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en voldoet aan de eigen criteria van het merk. Het groene zegel symboliseert de status van een Superlative Chronometer en gaat gepaard met een internationale garantie van vijf jaar.

Een sleutel naar de diepte

De Submariner was oorspronkelijk speciaal ontwikkeld voor onderwaterexpedities en duiken. Toen de eerste exemplaren uit de Rolex-ateliers kwamen, was het horloge onmiddellijk een succes en werden veel pioniers van het professionele diepzeeduiken gevraagd het te testen. Een van deze testers was Dimitri Rebikoff, een Franse ingenieur en onderwaterfotograaf. In zijn rapport uit 1953 schreef Rebikoff dat het horloge uitstekend had gepresteerd tijdens de testen: “Wij kunnen bevestigen dat dit horloge niet alleen naar volle tevredenheid heeft gefunctioneerd onder extreem moeilijke omstandigheden die bijzonder belastend voor het gebruikte materiaal waren, maar dat het ook een onmisbaar accessoire gebleken is voor het duiken met autonome uitrusting.”

Blijf altijd op de hoogte
van nieuwe collecties

Door je te registreren ga je akkoord met ons privacybeleid