Menu

Rolex GMT-Master II
In verbinding met de wereld

De Oyster Perpetual GMT-Master II is ontworpen om de tijd in twee verschillende tijdzones tegelijkertijd weer te geven. Dit robuuste en functionele horloge is ideaal voor reizigers die de hele wereld overgaan. De GMT-Master, die werd gelanceerd in 1955, is getuige geweest van de snelle ontwikkeling van de intercontinentale vliegreizen in de tweede helft van de 20ste eeuw. Het model werd zelfs het officiële horloge van Pan American World Airways, de op dat moment belangrijkste internationale luchtvaartmaatschappij in de VS.

Zowel de naam als de functies van de Oyster Perpetual GMT Master II roepen het gevoel op van langeafstandsreizen door verschillende tijdzones.

De GMT Master is een echt multifunctioneel horloge, dat voortdurend verder ontwikkeld is om steeds betere technische prestaties te kunnen bieden. In 1982 introduceerde Rolex een nieuw uurwerk waarmee de uurwijzer onafhankelijk van de andere wijzers kon worden ingesteld. Om deze evolutie te markeren kreeg het model met het verbeterde uurwerk de naam GMT-Master II.

Eén mechaniek, verschillende tijdzones

De GMT Master II is direct herkenbaar dankzij een gegradueerde bezelring die beschikbaar is in verschillende tweekleurencombinaties: de onderste helft symboliseert de tijd overdag en de bovenste helft de tijd ’s nachts. Dankzij zijn traditionele uur-, minuut- en secondewijzers, zijn 24-uurswijzer met een driehoekje en zijn bidirectioneel draaibare bezel met een Cerachrom-ring met 24-uursaanduiding is het mogelijk om op de GMT Master II twee tijdzones tegelijk af te lezen: de lokale tijd en de referentietijd, of de lokale tijd en een andere tijdzone naar keuze. De nieuwste GMT Master II is uitgerust met kaliber 3285, een automatisch mechanisch uurwerk dat volledig ontwikkeld en geproduceerd is door Rolex. Het model is een voortreffelijk staaltje techniek dat grote voordelen biedt op het gebied van precisie, gangreserve, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Het is voorzien van de exclusieve blauwe Parachrom-spiraalveer en het gepatenteerde Chronergy-echappement. Het uurwerk heeft een gangreserve van ongeveer 70 uur.

Hightechkeramiek

De Cerachrom-bezelring wordt door Rolex gemaakt uit één stuk extreem harde keramiek. Dit hightechmateriaal is zo goed als krasbestendig en behoudt met de jaren zijn levendige kleuren. In 2013 sloeg Rolex een volledig nieuwe weg in met de introductie van zijn eerste tweekleurige keramische bezelring uit één enkel stuk, waarvan de ene helft blauw was en de andere zwart. Een jaar later bracht het merk een Cerachrom-ring uit in de oorspronkelijke kleuren van de GMT-Master: rood en blauw. Rolex had hiervoor baanbrekend onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een rode keramiek die voldeed aan de esthetische eisen en kwaliteitscriteria van het merk. In de loop der jaren presenteerde Rolex ook andere kleurencombinaties: bruin met zwart in 2018, groen met zwart in 2022 – op een versie met de kroon en de kroonbescherming aan de linkerkant van de kast en het datumvenster op 9 uur – en grijs met zwart in 2023.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle andere Rolex-horloges heeft de GMT-Master II de Superlative Chronometer-certificering. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat, met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en voldoet aan de eigen criteria van het merk. Het groene zegel dat wordt geleverd bij elk Rolex-horloge symboliseert de status van een Superlative Chronometer, en gaat gepaard met een internationale garantie van vijf jaar.

Blijf altijd op de hoogte
van nieuwe collecties

Door je te registreren ga je akkoord met ons privacybeleid