Menu

Rolex Deepsea en Deepsea Challenge
uikhorloges voor de extreme diepten

Horloges van de Deepsea-collectie tonen de unieke vakkennis van Rolex op het gebied van waterdichtheid en drukbestendigheid onder water. De zeer sterke professionele duikhorloges Oyster Perpetual Rolex Deepsea en Oyster Perpetual Deepsea Challenge zijn symbolen van de langdurige relatie van Rolex met diepzee¬onderzoekers. De in 2008 gelanceerde Rolex Deepsea is waterdicht tot een diepte van 3.900 meter, en de Deepsea Challenge uit 2022 tot een diepte van 11.000 meter.

Oyster Perpetual Rolex Deepsea

De Rolex Deepsea voldoet aan de hoge eisen van professionele duikers op het gebied van drukbestendigheid, precisie en betrouwbaarheid. Het model bezit daarnaast de esthetische en intrinsieke kenmerken van de professionele horloges van de Oyster Perpetual-collectie.

Bij de lancering van dit horloge voor diepzeeduikers werd ook het Ringlock-systeem onthuld, een unieke kastarchitectuur waarmee het horloge de druk op grote diepten kan weerstaan. Zijn Oyster-kast, met een diameter van 44 mm, is voorzien van het heliumventiel.

De Rolex Deepsea in Oystersteel wordt geleverd met een diepzwarte of D-blue-wijzerplaat. Hij is daarnaast voorzien van een unidirectioneel draaibare bezel met zwarte keramische Cerachrom-ring met graadverdeling. In 2024 heeft het merk een 18 kt geelgouden versie met een blauwe wijzerplaat en een Cerachrom-bezelring in blauwe keramiek onthuld.

Oyster Perpetual Deepsea Challenge

De Deepsea Challenge bevestigt dat Rolex zich met recht een baanbrekend merk in de wereld van horloges voor diepzeeduiken mag noemen en een enorme deskundigheid bezit op het gebied van waterdichtheid en drukbestendigheid onder water. Dit model met een 50mm-kast is geïnspireerd op de experimentele Rolex Deepsea Challenge. Laatstgenoemde werd in 2012 bevestigd aan de buitenkant van de duikboot waarmee filmmaker en onderzoeker James Cameron in de Marianentrog afdaalde. De Deepsea Challenge is gemaakt van RLX titanium en wordt geleverd met een diepzwarte wijzerplaat. Hij beschikt over een unidirectioneel draaibare bezel voorzien van een zwarte keramische Cerachrom-ring met graadverdeling.

Ringlock-systeem

Het gepatenteerde Ringlock-systeem zit op alle Rolex-duikhorloges die ontworpen zijn voor extreme diepten: de Rolex Deepsea en de Deepsea Challenge. Dit systeem dat is voortgekomen uit uitgebreid onderzoek naar de water¬dichtheid van de Oyster, is een extra sterke kastconstructie. Het bestaat uit een enigszins gewelfd saffierglas, een hoogwaardige compressiering en een kastachterkant van RLX titanium. De compressiering is gemaakt van met stikstof verrijkt staal voor de Rolex Deepsea in Oystersteel en de Deepsea Challenge. Die op de 18 kt geelgouden versie van de Rolex Deepsea is van blauwe hightech keramiek, een primeur voor dit onderdeel.

Heliumventiel

De Oyster-kast van beide modellen is ook voorzien van een heliumventiel, gepatenteerd in 1967, dat fungeert als veiligheidsventiel voor de duikhorloges van Rolex die zijn gemaakt voor duiken op grote diepten. Tijdens de decompressiefase in de hogedrukkamer – een proces dat inherent is aan saturatieduiken – kan de overtollige druk die in de horlogekast is opgebouwd hierdoor ontsnappen zonder dat de waterdichtheid van het horloge in gevaar komt.

Strenge waterdichtheidstesten

Absolute betrouwbaarheid en veiligheid zijn van levensbelang bij het diepzeeduiken. De waterdichtheid van elke Rolex Deepsea en Deepsea Challenge is getest met een veiligheidsmarge van 25 procent, overeenkomstig de geldende normen voor duikhorloges. De Rolex Deepsea is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 3.900 meter en wordt dus getest met de druk die wordt uitgeoefend op een diepte van 4.875 meter. De Deepsea Challenge, waterdicht tot 11.000 meter, wordt blootgesteld aan de druk op 13.750 meter diepte. Voor deze zware testen heeft het merk een speciale drukcabine voor de Rolex Deepsea en een ultrahogedruktank voor de Deepsea Challenge ontwikkeld in samenwerking met COMEX (Compagnie Maritime d'Expertises), een wereldberoemd Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in onderwater-engineering en hogedruktechnologieën.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle andere Rolex-horloges hebben de Deepsea-modellen de Superlative Chronometer-certificering. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat, met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en voldoet aan de eigen criteria van het merk. Het groene zegel symboliseert de status van een Superlative Chronometer en gaat gepaard met een internationale garantie van vijf jaar.

Blijf altijd op de hoogte
van nieuwe collecties

Door je te registreren ga je akkoord met ons privacybeleid