Menu

Rolex Air-King
Het luchtruim kiezen

De Oyster Perpetual Air-King houdt de luchtvaarttraditie van de oorspronkelijke Oyster in ere. Het is een eerbetoon aan degenen voor wie de hemel een nieuw terrein was voor avontuur, verkenning en baanbrekende prestaties – een springplank voor nieuwe idealen. De Air-King symboliseert de bijzondere band tussen Rolex en het vliegen gedurende het gouden tijdperk van de luchtvaart in de jaren 30 van de vorige eeuw. Het is een eerbetoon aan de piloten uit die tijd en de rol van de eerste Oyster-horloges tijdens hun luisterrijke geschiedenis.

De jaren 30 werden gekenmerkt door een spectaculaire ontwikkeling van de vliegtuig¬technologie, waardoor het maken van langeafstands¬vluchten mogelijk werd. Verschillende piloten droegen een Oyster om hun pols tijdens hun recordbrekende vluchten. Andere gebruikten een Rolex-horloge als chronometer, zoals Owen Cathcart-Jones en Ken Waller, die in 1934 met een tweemotorig vliegtuig, De Havilland Comet, in recordtijd een retourvlucht van Londen (Verenigd Koninkrijk) naar Melbourne (Australië) maakten.

Een uniek uiterlijk

De Air-King heeft een kenmerkende zwarte wijzerplaat met grote cijfers op 3, 6 en 9 uur en een opvallende minutenschaal voor optimale afleesbaarheid van navigatietijden. De symbolische Rolex-kroon wordt in het geel op de wijzerplaat weergegeven, terwijl de secondewijzer en de naam ‘Rolex’ in het groen de emblematische kleur van het merk weerspiegelen. Sinds de lancering in 1958 wordt voor de inscriptie ‘Air King’ een lettertype gebruikt dat het model gemakkelijk herkenbaar maakt. De Air King is in alle omstandigheden bijzonder goed afleesbaar, zelfs in het donker, dankzij het Chromalight-display: de cijfers 3, 6 en 9, de driehoekige uurmarkering op 12 uur en de wijzers zijn gevuld of gecoat met een lichtgevend materiaal dat langdurig een heldere blauwe gloed afgeeft.

Betrouwbaarheid en prestaties

De 40mm-Oyster-kast van de Air-King is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 100 meter en is een toonbeeld van robuustheid en betrouwbaarheid. De middenkast is gemaakt van een massief blok Oystersteel, een bijzonder corrosie¬bestendige legering. De Air-King wordt geleverd met een Oyster-band met driedelige schakels van Oystersteel. Deze band is uitgerust met een gepatenteerde, door Rolex ontworpen Oysterlock-veiligheids¬sluiting, die voorkomt dat de band per ongeluk opengaat. Ook is hij voorzien van het Easylink-verlengsysteem voor extra comfort waarmee de drager de band eenvoudig met ongeveer 5 mm kan verstellen.

Perpetual kaliber 3230

De Air-King wordt aangedreven door kaliber 3230, een automatisch mechanisch uurwerk dat volledig ontwikkeld en geproduceerd is door Rolex. Het biedt voortreffelijke prestaties op het gebied van precisie, gangreserve, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Dit uurwerk is voorzien van de exclusieve blauwe Parachrom-spiraalveer en het gepatenteerde Chronergy-echappement. Het heeft een gangreserve van ongeveer 70 uur.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle Rolex-horloges heeft de Air King de Superlative Chronometer-certificering. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat, met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en voldoet aan de eigen criteria van het merk. Het groene zegel dat wordt geleverd bij elk Rolex-horloge symboliseert de status van een Superlative Chronometer, en gaat gepaard met een internationale garantie van vijf jaar.

Rolex Air-King
A selection of models


Blijf altijd op de hoogte
van nieuwe collecties

Door je te registreren ga je akkoord met ons privacybeleid