Menu

Rolex Sky-Dweller
Hoogvliegers

De elegante en technisch geavanceerde Oyster Perpetual Sky Dweller is ontworpen voor wereldreizigers. Met zijn Saros-jaarkalender en Ring Command-systeem wijst hij de datum, de maand en twee tijdzones tegelijk aan, die met één eenvoudige handeling kunnen worden aangepast.

De uiterst innovatieve Sky Dweller combineert mechanische prestaties met een origineel display.

Sinds zijn creatie in 2012 richt de Sky Dweller zich op hen die de wereld beschouwen als één groot, grenzeloos gebied. Hij helpt voorkomen dat reizigers zich vergissen in de tijdverschillen en zorgt dat ze altijd een stap voorblijven.

Een tweede tijdzone in een oogopslag

Naast de lokale tijd, die wordt aangegeven door de centrale wijzers, geeft de Sky Dweller ook de tijd in een tweede tijdzone weer. Deze tweede tijdzone – of referentietijd – wordt aangeduid door een klein, duidelijk zichtbaar driehoekje met een rode rand op een draaiende 24-uursschijf. Deze excentrische schijf, zo kenmerkend voor dit model, maakt het mogelijk om heel eenvoudig onderscheid te maken tussen dag en nacht en is daardoor bijzonder waardevol voor iemand die naar de andere kant van de wereld afreist.

Een innovatieve en intuïtieve jaarkalender

De gepatenteerde Saros-jaarkalender werd speciaal voor de Sky-Dweller ontwikkeld en vormt een belangrijk onderdeel van de identiteit van het model. Dit mechanisme met zijn innovatieve ontwerp is vernoemd naar de Griekse term die de cyclus van de maan- en zonsverduisteringen beschrijft. De Saros-kalender maakt automatisch onderscheid tussen maanden met 30 en 31 dagen. Hij hoeft maar één keer per jaar te worden aangepast, namelijk als februari overgaat in maart. Daarnaast is hij intuïtief en eenvoudig af te lezen: de huidige maand wordt in rood aangegeven in een van de twaalf vensters naast de uurmarkeringen langs de rand van de wijzerplaat. Deze innovatie binnen het horloge¬vakmanschap berust op twee overbrengings¬verhoudingen en slechts vier tandwielen die aan de Rolex-kalender met de direct verspringende datum zijn toegevoegd. Deze eenvoudige structuur maakt de Saros-jaarkalender uiterst betrouwbaar.

Ring Command-systeem: de tijd onder controle

Het gepatenteerde, door Rolex ontwikkelde Ring Command-systeem is een innovatief mechanisme dat zorgt voor de interactie tussen de draaibare bezel, de opwindkroon en het uurwerk. Hiermee kunnen de verschillende functies van de Sky Dweller snel, gemakkelijk en eenvoudig worden geselecteerd waarna ze met behulp van de opwindkroon kunnen worden ingesteld. De kartels van de bezel zijn extra diep, zodat hij makkelijker te hanteren is. Door de bezel tegen de klok in te draaien, kiest de drager de aanduiding die hij wil instellen. Eerste inkeping: datum en maand. Tweede inkeping: lokale tijd. Derde inkeping: referentietijd.

Voor de echte wereldreiziger

Golfers, zeilers en ruiters… ze reizen de wereld rond en, waar ze ook naartoe gaan en hoe ver ze ook reizen, ze moeten altijd klaarstaan. Onder de Rolex Testimonees die voor de Sky Dweller hebben gekozen, bevinden zich de Spaanse golfer Jon Rahm, de Braziliaanse schipper Robert Scheidt en de Amerikaanse springruiter Kent Farrington.

Blijf altijd op de hoogte
van nieuwe collecties

Door je te registreren ga je akkoord met ons privacybeleid