Menu

Rolex Lady-Datejust
Sierlijke elegantie

“Een klassiek horloge, ontworpen voor een dame.” Zo zullen sommigen onze Oyster Perpetual Lady Datejust beschrijven. Misschien hebben ze gelijk. Sinds het begin van de 20ste eeuw, ontwerpt en produceert Rolex horloges die perfect om een damespols passen en die dezelfde normen voor uitmuntend¬heid hebben als de modellen die van het merk een legende hebben gemaakt. Dus als ‘klassiek’ inhoudt dat we steeds hogere normen stellen; als het betekent dat we de traditie voortzetten door elegantie en precisie, gratie en kracht, schoonheid en prestatie te combineren… dan is de Lady Datejust inderdaad een klassiek horloge voor dames.

Het klassieke Rolex-dameshorloge bij uitstek. dankzij zijn elegante uitstraling, stijl en technische prestaties.

Een belangrijke rol in de geschiedenis van Rolex

Vrouwelijke pioniers hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Rolex. Sinds het begin van het merk zijn zij een bron van inspiratie geweest voor het ontwerp en de ontwikkeling van horloges die hen zouden steunen bij hun streven naar emancipatie. De Lady Datejust is een eerbetoon aan vrouwen die voorop durven lopen. Het horloge is een belichaming van precisie, en een combinatie van klassieke elegantie en technische prestaties.

Erfgenaam van de Datejust

De Lady-Datejust verscheen in 1957 en beschikt over dezelfde eigenschappen als de Datejust, de emblematische Rolex die al sinds zijn lancering in 1945 synoniem is met stijl en technische prestaties. De Lady Datejust is de damesversie van deze chronometer met datumweergave en vertaalt de elegantie van de Datejust in een kleiner formaat die prachtig staat om een slanke pols.

Talloze versies

Wijzerplaten met sunray-motief, belegd met diamanten of gemaakt van parelmoer; de Lady-Datejust is in zoveel verschillende variaties beschikbaar dat dragers moeiteloos het horloge kunnen vinden dat bij hun persoonlijkheid past. Afhankelijk van de versie is de Lady-Datejust verkrijgbaar met een gewelfde, gekartelde of met diamanten bezette bezel.

Exclusieve materialen

De Lady-Datejust is beschikbaar in Oystersteel, 18 kt geel-, wit- of Everose-goud, of in een Rolesor-versie waarbij Oystersteel wordt gecombineerd met een van de drie soorten goud gebruikt door Rolex (wit, geel of Everose).

28mm-Oyster-kast

De Lady Datejust met zijn Oyster-kast met een kastgrootte van 28 mm is een perfecte combinatie van de juiste verhoudingen, robuustheid en elegantie. De markant vormgegeven middenkast is gemaakt van een massief blok extreem corrosiebestendig Oystersteel of 18 kt goud. Hij is gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 100 meter.

Iconische horlogebanden

Afhankelijk van de versie, komt de Lady-Datejust op een Oyster-band met driedelige schakels en een Oysterclasp-vouwsluiting, een Jubilee-band met vijf rijen schakels – die in 1945 speciaal voor de Datejust is ontworpen – uitgerust met een Crownclasp, of een President-band met driedelige schakels en een Crownclasp.

Perpetual kaliber 2236

De Lady-Datejust is uitgerust met kaliber 2236, een automatisch mechanisch uurwerk dat volledig is ontwikkeld en geproduceerd door Rolex. Door zijn speciale structuur is dit kaliber bijzonder precies en betrouwbaar. Kaliber 2236 is voorzien van een door Rolex gepatenteerde en geproduceerde Syloxi-spiraalveer van silicium. De Syloxi-spiraalveer is bestand tegen magnetische velden en blijft bijzonder stabiel bij temperatuurschommelingen. Zijn gepatenteerde geometrische vorm garandeert de regelmaat in elke stand.

Superlative Chronometer-certificering

Net als alle Rolex-horloges heeft de Lady-Datejust de Superlative Chronometer-certificering. Deze aanduiding geeft aan dat elk horloge dat de productielocatie verlaat met succes een reeks testen heeft doorstaan die door Rolex zijn uitgevoerd in zijn eigen laboratoria en volgens zijn eigen criteria. Het groene zegel dat wordt geleverd bij elk Rolex-horloge symboliseert de status van een Superlative Chronometer, en gaat gepaard met een internationale garantie van vijf jaar.

Blijf altijd op de hoogte
van nieuwe collecties

Door je te registreren ga je akkoord met ons privacybeleid