Menu

Rolex - Harmonie van contrasten

Rolex
Oyster Perpetual GMT-Master IIOyster Perpetual GMT-Master II

De Zwitserse horlogefabrikant Rolex wordt wereldwijd erkend om zijn expertise en kwaliteit. De nieuwe creaties geven een frisse look aan een aantal van zijn meest iconische modellen, met contrasten die een harmonieus evenwicht vinden tussen functionaliteit en esthetiek, prestaties en elegantie, traditie en innovatie. 

OYSTER PERPETUAL GMT-MASTER II 

Emotionele echo’s 

De Oyster Perpetual GMT-Master II is nu ook verkrijgbaar in Oystersteel, met voor het eerst een Cerachrom bezel in grijs en zwart keramiek. Het gedempte kleurcontrast, geïntroduceerd in 2023, roept subtiel de afwisseling op van dag en nacht. Het discrete en functionele horloge heeft twee nieuwe versies: met een Oyster-armband en met een Jubileearmband. De zwartgelakte wijzerplaat draagt de inscriptie 'GMT-Master II' in het groen. Dezelfde kleur komt terug op de 24-uurswijzer, die een alternatieve tijdzone weergeeft en daarmee een emotionele echo oproept naar welke locatie ook op aarde.

Oyster Perpetual Day-Date 36Oyster Perpetual Day-Date 36

OYSTER PERPETUAL DAY-DATE 

Harmonieuze variaties 

Rolex onthult twee nieuwe versies van de Oyster Perpetual Day-Date 40. De eerste, in 18 kt Everose‑goud, introduceert een wijzerplaat in leigrijs met een ombr.-effect. De lichte tint midden op de wijzerplaat van dit model wordt naar buiten toe heel geleidelijk steeds donkerder, in een symfonie van tinten die tot leven wordt gebracht door een zeer nauwkeurig fabricageproces. De tweede versie, in 18 kt witgoud, heeft een wijzerplaat in wit parelmoer: een primeur voor de Day-Date 40. Het zeldzame, verfijnde en iriserende parelmoer doet denken aan overlappende wolkjes die spelen met het licht. De glans wordt nog versterkt door de 10 baguettegeslepen diamanten uurmarkeringen.

Ook de Oyster Perpetual Day-Date 36 krijgt twee nieuwe versies. De eerste, in 18 kt geel goud, heeft een witgelakte wijzerplaat met facetgeslepen, gedeconstrueerde Romeinse cijfers en facetgeslepen uurmarkeringen. De gladde, glanzende uurmarkeringen, tot nu toe alleen verkrijgbaar bij de Day-Date 40, vallen op door hun pure en expressieve design. De Day-Date 36 komt ook in 18 kt Everose-goud met een blauwgroene wijzerplaat. De diepe, intense kleur, nieuw voor deze serie, wordt gecombineerd met een bezel met 60 trapeziumgeslepen diamanten.


PERPETUAL 1908 

Elegantie in beweging 

De Perpetual 1908 is nu verkrijgbaar in 950 platina met een exclusieve ijsblauwe wijzerplaat. De geguillocheerde wijzerplaat met rijstkorrelmotief toont een verscheidenheid aan refl ecties bij elke beweging van de pols. Guillochering is een machinale techniek waarbij de draaibewegingen een geometrisch patroon in een oppervlak etsen, een motief uit de traditionele horlogerie. Ook de rozet, gecentreerd rond de kleine secondewijzer op 6 uur, geeft dit horloge een uitzonderlijke persoonlijkheid. Dit is een horloge van zeldzame distinctie. Een visueel meesterwerk en een toonbeeld van meesterschap tot in de kleinste details.

De Perpetual 1908 is een visueel meesterwerk en een toonbeeld van meesterschap tot in de kleinste details.

Perpetual 1908Perpetual 1908
Oyster Perpetual Rolex DeepseaOyster Perpetual Rolex Deepsea

OYSTER PERPETUAL ROLEX DEEPSEA 

Licht in de diepte 

De nieuwe Oyster Perpetual Rolex Deepsea is het eerste Rolex diepzeeduikershorloge in 18 kt geel goud, gehuld in blauw. Het uurwerk is exemplarisch voor de Rolexexpertise in materialen en kleuren. De compressiering van blauw keramiek markeert een nieuwe manier om dit materiaal in de horlogekast te integreren. De Cerachrom ring, met een gesatineerde afwerking, maakt deel uit van het Ringlock-systeem, een kastarchitectuur die het horloge bestand maakt tegen de kolossale druk van de diepzee. De achterkant van de horlogekast en het helium ontsnappingsventiel, dat het horloge beschermt tijdens de decompressie, zijn allebei vervaardigd uit RLX titanium. De eenvormige kleur van de wijzerplaat, bezel en compressiering doet al verlangen naar het volgende avontuur op het water, geaccentueerd door het 18 kt geelgoud van de kast en de Oyster armband. Een schitterend horloge voor de diepste zeeën.

De eenvormig blauwe kleur van de wijzerplaat, bezel en compressiering is een triomf, geaccentueerd door het 18 kt geelgoud van de kast

OYSTER PERPETUAL COSMOGRAPH DAYTONA 

Een voortdurend heruitgevonden icoon

Rolex presenteert twee nieuwe versies van de Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, met een wijzerplaat in contrasterend wit en zwart natuurlijk parelmoer en een bezel bezet met diamanten. Een subtiel samenspel van tinten weerspiegelt de brede Rolex-expertise, van de zetting van de edelstenen tot de constructie van de wijzerplaat.

De horloges schrijven een nieuw hoofdstuk voor het legendarische model dat bekendstaat om zijn rijkdom aan variaties. De horloges in 18 kt wit goud hebben een wijzerplaat in twee kleuren natuurlijk parelmoer: de ene in wit parelmoer met zwarte tellers, en de omgekeerde kleurencombinatie op het tweede horloge. Het sterke contrast, de intensiteit van de kleuren en de diepte van de reflecties zijn het resultaat van een bijzonder strenge materiaalselectie. Beide horloges hebben een bezel versierd met 36 briljantgeslepen diamanten. De armband past bij de kleur van de wijzers: een Oysterflex armband voor het horloge met zwarte wijzers en een Oyster armband voor de versie met witte wijzers.

De Sky-Dweller, ontworpen voor onvermoeibare reizigers, toont eens te meer zijn elegantie.

OYSTER PERPETUAL SKY-DWELLER 

Een symfonie van reflecties 

Verfijnd, technisch en gedistingeerd: de Oyster Perpetual Sky-Dweller in 18 kt Everose of geel goud is nu verkrijgbaar met een Jubilee-armband. De Sky-Dweller, ontworpen voor onvermoeibare reizigers, toont eens te meer zijn elegantie en is een genot voor de zintuigen. De schakels van de Jubilee armband in 18 kt goud wisselen in grootte en afwerking – met kleinere, gepolijste middenschakels en grotere, gesatineerde buitenste schakels. De armband valt op door zijn rijkdom aan reflecties en harmonieuze vormen, in combinatie met een leigrijze wijzerplaat op de versie in 18 kt Everose-goud en met een intens witte wijzerplaat op het horloge in 18 kt geel goud. Hij wordt bijzonder gewaardeerd voor de keramische inzetstukken binnen in de schakels, die de levensduur en de flexibiliteit op de pols verhogen.

Ontdek meer Rolex

Heb je deze stories al gelezen?

Blijf altijd op de hoogte
van nieuwe collecties

Door je te registreren ga je akkoord met ons privacybeleid