Longines

Longines

Elegance is an attitude

Bouverne & Longines

Juwelier Bouverne is uw officiële verdeler van Longines in Gent en Oost-Vlaanderen. Kom gerust langs in onze juwelierszaak. Bij Bouverne staan wij tot uw dienst om u te helpen bij het maken van de juiste keuze van het Longines horloge die het beste bij u past. 

Sinds 1832 specialiseerde Longines zich in zakhorloges, toen onder de naam van Saint-Imier horlogerie opgericht door Auguste Agassiz. Door de vele contacten van Agassiz met de Angelsaksische wereld kon hij in een mum van tijd een wereldwijde naam voor zich maken en tegelijk altijd de nieuwste technologieën toepassen die ontwikkelt werken in de Verenigde Staten. Jacques David, een andere grote naam bij Longines die eveneens contact onderhield met de Verenigde Staten, innoveerde verder. Na zijn bezoek aan de Elgin Watch Company en Waltham Watch Company in de VS, kon in 1878 een gemechaniseerd proces toegepast worden op zijn horloges. Tegen 1888 was Longines alombekend in de New Yorkse sportwereld voor hun baanbrekende, precieze chronometers. Longines had meerdere internationaal renommeerde prijzen op zijn naam tegen het eind van de 19de eeuw. Net voor de Eerste Wereldoorlog bracht Longines een polshorloge op de markt dat bekend wereld in de nautische wereld en de luchtvaart. Tot op vandaag blijft Longines belangrijk in de sportwereld. Als officiele chronométeur van Roland Garros, wereldkampioenschap ski alpin en vaak gebruik in paardensport en zelfs gymnastiek, blijft zijn precieze en kwaliteit wereldwijd gerespecteerd.

 

Longines Collecties

Voor bijkomende inlichtingen over Longines kan u gerust langskomen in onze winkel, contact opnemen via mail naar info@bouverne.eu of per telefoon op het nummer 09/2239572.


Maak hier jouw keuze
Kast
Band
Binnenwerk
Afmeting
Wijzerplaat