Breguet

Breguet

Watchmaking Inventions Since 1775

Bouverne & Breguet

Juwelier Bouverne is uw officiële verdeler van Breguet in Gent en Oost-Vlaanderen. Kom gerust langs in onze juwelierszaak. Bij Bouverne staan wij tot uw dienst om u te helpen bij het maken van de juiste keuze van het Breguet horloge die het beste bij u past. 
 

Abraham-Louis Breguet :
 doorslaggevende uitvindingen

Breguet heeft een vaste plek verworven in ons historisch en cultureel erfgoed dankzij zijn pioniersrol op het vlak van technologische innovatie. Als vaandeldrager van de Haute Horlogerie verrast Breguet met uurwerken die tot de verbeelding spreken door hun mechanische precisie en hun verfijnd design. Het huis Breguet doet haar reputatie als pionier alle eer aan door haar rijke traditie en onuitputtelijke drang naar innovatie.

Als vaandeldrager van de Haute Horlogerie behoort het merk Breguet tot ons cultureel erfgoed. Deze unieke plek heeft Breguet te danken aan de vindingrijkheid van haar stichter, Abraham-Louis Breguet (1747-1823) en aan de huidige generatie van gebrevetteerde horlogemakers.

Abraham-Louis Breguet wordt geboren in het Zwitserse Neuchâtel en brengt het grootste deel van zijn leven in Parijs door. Hij excelleert in alle domeinen van de horlogekunst en pakt bij het begin van zijn carrière meteen uit met een reeks meesterlijke uitvindingen : hij stelt het automatisch uurwerk op punt, ook wel « perpétuelle » genoemd, hij vindt de gongveer uit voor het repetitiehorloge en hij ontwerpt de pare-chute, de voorloper van de moderne incabloc.

De uurwerken van Breguet onderscheiden zich door hun originele bewegingen en bevatten een cilinder- of anker echappement. Ze vallen dan ook meteen in de smaak bij koning Lodewijk XVI en koningin Marie-Antoinette. 

Tijdens de donkere uren van de Franse revolutie keert Abraham-Louis Breguet noodgedwongen terug naar zijn geboorteplek in Zwitserland. Vanuit zijn nieuwe uitvalsbasis introduceert hij enkele nieuwe uitvindingen waaronder de Breguetspiraal, het eerste zakhorloge dat hij verkocht aan Napoleon Bonaparte, de « pendule sympathique », de « montre à tact » en de tourbillon, gebrevetteerd in 1801.

Breguet wordt hofleverancier van de Europese koningshuizen en is als horlogemaker kind aan huis bij de diplomatieke, wetenschappelijke, militaire en financiële elites. Hij ontwerpt unieke stukken voor de meest prestigieuze klanten. Zo ontwerpt hij in 1810 het allereerste polshorloge in de geschiedenis voor Caroline Murat, de koningin van Napels. Hij stapelt de eretekens op, wordt lid van het bureau des Longitudes en kroont zich tot horlogemaker van de Koninklijke Marine. Breguet wordt ook lid van de Académie des Sciences en krijgt de onderscheiding Légion d’Honneur toegekend door koning Lodewijk XVIII.

Bij zijn dood in 1823 neemt de wereld afscheid van een genie die een ware revolutie ontketende in alle facetten van de horlogekunst.

Meer dan ooit staat of valt de reputatie van een merk met haar vermogen tot innovatie. De creativiteit en de vindingrijkheid van Breguet zijn nooit weggeëbd, integendeel, ze hebben sinds 1999 een nieuwe impuls gekregen onder de vleugels van Nicolas G. Hayek en de huidige directie van Marc A. Hayek. Ondertussen is het aantal brevetten zo sterk toegenomen dat ze zelfs talrijker zijn dan de erkende uitvindingen van de stichter.

 

Breguet Collecties


Type XX-XXI-XXII

De Type XX, in de jaren vijftig ontworpen voor de Franse marine luchtvaart, werd in een moderne burgerlijke versie opgenomen in de Breguet-collectie. Opvallend is het mechanische raderwerk met automatisch opwindsysteem.

Marine

De lijn Marine is gestoeld op de traditionele waarden van Breguet, maar dan in een moderne interpretatie waaruit sportievere tijdsinstrumenten ontstaan.

Tradition

De Traditie-collectie is een inspirerende hommage aan de nalatenschap van Breguet. Traditie-horloges zijn schatplichtig aan de mythische Montres de Souscription en belichamen zowel de roots als de toekomstvisie van het merk Breguet.

Héritage

Of het nu rond is of een andere vorm heeft, een horloge van Breguet is altijd meteen herkenbaar. De modellen van de lijn Héritage met hun gewelfde "tonvorm" zijn daar het beste bewijs van.

Reine de Naples

De lijn Reine de Naples, geïnspireerd door het eerste polshorloge dat A.-L. Breguet ontwierp voor Caroline Murat, is het perfecte symbool van verfijning en precisie, een toonbeeld van vrouwelijkheid en een volwaardig juweel.

Classique

De Classique-horloges uit de Breguet-collectie zijn de ideale voorstelling van de tijd: leesbaar, nauwkeurig en van een zuivere schoonheid. Zowel de zeer vlakke modellen als de complicaties blijven trouw aan de technische regels, de horlogekunst en de traditionele waarden van het merk Breguet.

 

Voor bijkomende inlichtingen over Breguet kan u gerust langskomen in onze winkel, contact opnemen via mail naar info@bouverne.eu of per telefoon op het nummer 09/2239572.


Maak hier jouw keuze
Kast
Band
Binnenwerk
Afmeting
Wijzerplaat