Mattioli

Mattioli

Bouverne & Mattioli 

Juwelier Bouverne is uw officiële verdeler van Mattioli in Gent en Oost-Vlaanderen. Kom gerust langs in onze juwelierszaak.Bij Bouverne staan wij tot uw dienst om u te helpen bij het maken van de juiste keuze van uw Mattioli juweel die het beste bij u past. 

Licia Mattioli is een onuitputtelijke bron van energie. Advocate door opleiding, ondernemer door roeping, ze rolde in eerste instantie in de wereld van sieraden en beklom vervolgens de hoogten van de high-fashion met de energie en vastberadenheid die iedereen herkent in haar.Het begon allemaal in 1995 toen Licia samen met haar vader de Antica Ditta Marchisio verwierf, de oudste en meest gewaardeerde goudsmid van de stad Turijn, en begon te werken aan een proces van totale renovatie van het bedrijf. Met de steun van ingenieur Luciano Mattioli, wiens professionele ervaring kan bogen op vele jaren ervaring in het topmanagement van een van de grootste Italiaanse bedrijven, gaf Licia al snel aanleiding tot een kleine ondernemersrevolutie die de structuur van het bedrijf herontworpen op zowel het management als de creatieve kant.

Intussen opende Licia ook een galerie voor hedendaagse kunst in Turijn voor de promotie en lancering van jonge Italiaanse kunstenaars, waarbij ze haar eigen werk en persoonlijke culturele verspreidde met de wereld. Het is van het samenkomen van al deze ervaringen, van een vrouw die is opgegroeid temidden van de kleuren en smaken van Italië, in combinatie met haar mediterrane vrouwelijke kant, dat haar eerste kleurrijke creaties zijn geboren.

Licia beschouwt de 'Mattioli-vrouw' als een vrouw met een persoonlijkheid die veel weg heeft van haar eigen persoonlijkheid: dynamisch maar vrouwelijk, geraffineerd maar flexibel en bovenal een product van haar tijd en een vertolker van de eigentijdse geest. De sterke afdruk van deze nieuwe filosofie op de stijl van Mattioli is sinds dat moment te zien in alle collecties die zijn ontworpen door het merk: van de armbanden tot de beroemde kettingen, elk sieraad is zowel uniek als eclectisch, zowel een veelzijdige reisgenoot en een onvervangbaar teken van onderscheiding.Het enthousiasme en de volharding waarmee Licia haar werk uitvoert, hebben in de loop der jaren geleid tot belangrijke samenwerkingsverbanden met modehuizen zoals Cartier, Tiffany en Gucci en hebben Licia de rol van voorzitter van de Unione Industriale van Turijn en van de Federorafi, de vereniging waarin alle Italiaanse bedrijven van de sector zijn verenigd, gegeven. In beide gevallen had geen enkele vrouw ooit een dergelijke positie bereikt.

Het is zo dat Mattioli, van de VS tot Japan, synoniem is geworden met 'made in Italy', en dat Licia met toewijding en passie in staat was om het leven een kleine nieuwe wereld te geven. En het is nog maar het begin... In juni 2017 werd Licia Mattioli door de president van de Italiaanse Republiek Sergio Mattarella uitgeroepen tot Cavaliere del Lavoro.

 

Mattioli Collecties

Puzzle

Maldamore

Tibet

Siriana

Navette

Nuvole


Maak hier jouw keuze
Kast
Band
Binnenwerk
Afmeting
Wijzerplaat