Cartier

Cartier

The watchmaker of shapes

Bouverne & Cartier

Juwelier Bouverne is uw officiële verdeler van Cartier in Gent en Oost-Vlaanderen. Kom gerust langs in onze juwelierszaak. Bij Bouverne staan wij tot uw dienst om u te helpen bij het maken van de juiste keuze van het Cartier horloge die het beste bij u past.

Alfred Cartier en zijn zoon Louis waren geïnteresseerd in horlogerie en het concept van tijd. Cartier linkt droom met realiteit en de expertise van een juwelier met de technologie van horlogemakers. Zijn iconische ontwerpen zoals het Santos horloge uit 1904 en het Tank uurwerk van 1917, hebben wereldwijde normen binnen het vakmanschap gesteld. Met zijn uitstekende expertise, is Cartier in staat om zijn eigen bewegingen te maken. In Chaux-de-Fonds, waar de manufacture van Cartier zich bevindt, wordt elke model onderwerpen aan meer dan 150 tests opdat enkel de beste kwaliteit gegarandeerd zal worden. Deze stap kan tot wel 12 maanden duren en is het bewijs van toewijdig aan exemplaire kwaliteit van alle Cartier ontwerpen. Daarnaast is innovatie een rode draad bij het Zwitserse huis. Cartier probeerde de aanwezige energiebronnen te veranderen, waardoor zij een uurwerk creëerde dat energie-efficiënt is, Cartier ID One en de verbeterde Cartier ID Two. Beide horloges zijn niet bestemt voor commerciële doeleinden, maar zetten een visie voor toekomstige horlogemakerij.

De horloges van Cartier combineren artistieke vormen met excellente technologie, waardoor zij de tand des tijds moeiteloos doorstaan.

Cartier Collecties

Naast verfijnde sieraden met elk een uniek verhaal, staat Cartier eveneens bekend om haar tijdloze horloges. Ontdek de modellen zoals de iconische Santos, Panthère, Tank en Ballon Bleu.

          Tank

Cartier vierde in 2017 het 100 jarig bestaan van het Tank horloge. Doorheen de tijd uitgebracht in verschillende ontwerpen, Tank Anglaise, Tank Americaine, Tank Louis Cartier,… verliest de Tank niets van zijn aantrekkelijkheid. Geliefd door bekende gezichten zoals Prinses Diana, Catherine Deneuve, Gary Cooper en Fred Astaire, bewijst dat de Tank past voor elke stijl en gelegenheid.

          Santos

Alberto Santos-Dumont, pionier van de luchtvaart maakt deel uit van de briljante geesten die de wereld veranderen door hun onafhankelijkheid en doorzettingsvermogen.

Zijn ontmoeting met Louis Cartier in 1900 katalyseerde hun verlangen naar vooruitgang. In 1901, drukte Santos zijn ongenoegen uit aan zijn vriend omtrent de moeilijkheid van het lezen van de tijd op een zakhorloge tijdens een vlucht. Drie jaar later, maakte Louis Cartier revolutie door het creëren van een horloge voor zijn vriend dat debuteerde als eerste moderne horloge dat gedragen wordt rond de pols. In 1904 werd het resultaat van experimenteel onderzoek tussen twee visionairs, Louis Cartier en Alberto Santos-Dumont, onthuld.

          Panthère

Het iconisch Panthère horloge dat zijn indruk naliet in de jaren 80, wordt nieuw leven in geblazen. Het Panthère horloge van Cartier dankt zijn eeuwige moderniteit aan de nauwkeurigheid van zijn proporties. Zijn credo: “savoir naviguer entre bijou et montre. Essentieel, authentiek en verfijnd, het combineert alle codes van het huis. Zachtheid op de hoeken, een armband met extra zachte gouden links, schroeven rond de wijzerplaat om een stijl af te sluiten, de beroemde achthoekige saffier remontoir en Romeinse cijfers.

De lijnen, het ontwerp, de armband, niets is veranderd, het Panthère de Cartier horloge heeft het zeldzame vermogen om de tand des tijds te doorstaan, meer dan ooit actueel, passend met de energie van vandaag.

          Clé de cartier

Het objectief van dit horloge was duidelijk: Cartier wil werken met een nieuwe vorm, een perfect ronde cirkel. Het lijkt een gemakkelijk taak, maar eenvoud vereist vaak uitzonderlijke virtuositeit. Een aanzienlijke beheersing is noodzakelijk om vloeiendheid in lijnen alsook een harmonieus geheel te creëren.

          Ballon blue

Zwevend als een ballon en zo blauw als de saffier, de Ballon Bleu horloge van Cartier voegt een vleugje elegantie toe aan zowel mannelijke en vrouwelijke polsen.

          Calibre de cartier

Als aanvulling op de collectie van Cartier, werd nog een ronde variant voorzien. Het Calibre uurwerk van Cartier staat ook bekend als een duikersuurwerk: waterdicht tot meer dan 300 meter. Dit horloge voldoet aan de normen ISO 6425:1996 en brengt techniek samen met esthetiek.

          

 

Voor bijkomende inlichtingen over Cartier kan u gerust langskomen in onze winkel, contact opnemen via mail naar info@bouverne.eu of per telefoon op het nummer 09/2239572.


Maak hier jouw keuze
Kast
Band
Binnenwerk
Afmeting
Wijzerplaat