Terug naar Over ons

Rolex Service

De Rolex onderhoudsprocedure

De Rolex onderhoudsprocedure zorgt ervoor dat elk uurwerk dat ons Rolex-atelier verlaat, voldoet aan de originele functionele en esthetische normen. Elk uurwerk wordt minutieus gecontroleerd en de kast en de horlogeband worden grondig schoongemaakt om de glans terug te geven. De precisie van het uurwerk en de waterdichtheid worden zorgvuldig gecontroleerd om de kwaliteit en de betrouwbaarheid te garanderen die u van een Rolex-horloge mag verwachten. Na de onderhoudsbeurt is het belangrijk dat u uw Rolex handmatig opwindt voordat u het opnieuw omdoet. Hiervoor dient u de kroon los te draaien in de opwindpositie en het ongeveer 20 keer met de klok mee te draaien. Vergeet niet de kroon goed terug te schroeven tegen de kast om de waterdichtheid te garanderen.

Stap 1

Demonteren

De horlogeband wordt van de kast verwijderd. De kast wordt geopend en het uurwerk wordt eruit genomen.

De kast wordt daarna volledig gedemonteerd.

Stap 2

Schoonmaken

Het uurwerk wordt volledig gedemonteerd en elk onderdeel wordt ultrasoon gereinigd in speciaal daarvoor geschikte vloeistoffen.

Stap 3

Vervanging van de onderdelen

Een Rolex horlogemaker controleert in detail alle onderdelen van het uurwerk en kijkt welke onderdelen moeten worden vervangen. Er worden alleen originele onderdelen gebruikt die rechtstreeks door het hoofdkwartier van Rolex in Zwitserland worden verstrekt.

Stap 4

Smering en assemblage

Elk functioneel onderdeel van het uurwerk wordt zorgvuldig gesmeerd met de beste oliën om de kans op frictie te verminderen en slijtage te voorkomen. Hierdoor wordt verzekerd dat uw Rolex-uurwerk exact blijft lopen.

Stap 5

Afregeling van het uurwerk

Het balanswiel is het kloppend hart van uw Rolex-horloge. Het slaat meer dan 690.000 keer per dag. Om een perfecte regeling van het uurwerk te verzorgen, stelt de horloge-maker het balanswiel nauwkeurig af en test vervolgens de nauwkeurigheid met een elektronisch apparaat. Uw Rolex wordt dan een paar dagen lang uitgebreid getest en geobserveerd om te controleren dat het uurwerk precies functioneert.

Stap 6

De afwerking van de kast en de horlogeband

Dezelfde aandacht voor detail die is besteed aan het onderhoud van het uurwerk van uw Rolex geldt ook voor het onderhoud van de kast en de horlogeband. Eenmaal gereinigd worden de kast en de horlogeband grondig gecontroleerd en alle onderdelen die defect zijn of die sporen van slijtage vertonen, worden vervangen door originele Rolex-onderdelen. De kast en de band van uw horloge worden vervolgens netjes afgewerkt en ultrasoon gereinigd om de glans terug te geven.

Stap 7

De assemblage van de kast

De kast wordt zorgvuldig geassembleerd en de pakkingen teruggeplaatst om de waterdichtheid te garanderen.

Stap 8

Waterdichtheidstest

De horlogekast wordt daarna rigoureus getest op druk­weerstand. Een procedure bestaande uit drie stappen (een vacuümtest, een luchtdruktest en een condensatietest) zal de aanwezigheid van zelfs het kleinste beetje vocht in het horloge aantonen.

Stap 9

Laatste kwaliteitscontrole

Bij iedere stap van de onderhoudsprocedure vinden strenge controles plaats. Tijdens de laatste controle worden de energiereserve, de nauwkeurigheid van het uurwerk en het esthetische uiterlijk van uw horloge een laatste keer geverifieerd volgens fabrieksinstructies om de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen.

Stap 10

Twee jaar onderhoudsgarantie

Na een uitgebreide onderhoudsbeurt is uw Rolex gedekt door een tweejarige onderhouds­garantie. Deze garantie geldt niet voor beschadiging ten gevolge van ongelukken of bij onjuist gebruik van het horloge. Bij tussenkomst van een niet door Rolex bevoegde derde of bij toevoeging van onderdelen die niet door Rolex zijn vervaardigd, vervalt de garantie.


Maak hier jouw keuze
Kast
Band
Binnenwerk
Afmeting
Wijzerplaat