Menu

Rolex en het Amundi Evian Championship

Rolex is partner en officieel tijdwaarnemer van de enige major in de golfsport die plaatsvindt op het vasteland van Europa. Het Amundi Evian Championship wordt elk jaar in juli gespeeld op de Evian Resort Golf Club in het Franse Évian-les-Bains. Deze uitdagende baan ligt tussen de schitterende oevers van het Meer van Genève en de besneeuwde bergtoppen van de Alpen. Dit golftoernooi voor vrouwen werd in 1994 voor het eerst gespeeld en kreeg in 2013 de status van major.

Published on

Een groots evenement

Het Amundi Evian Championship is sinds zijn eerste editie dertig jaar geleden, uitgegroeid tot een niet te missen datum op de golfkalender. Het is het enige majortoernooi dat wordt gespeeld op het Europese vasteland. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een ontmoetingspunt voor de beste golfsters ter wereld. Hier zijn dan ook gedenkwaardige wedstrijden gespeeld die een mooie plek hebben gekregen in de glorieuze geschiedenis van de sport. Met overwinningen van Annika Sörenstam (2000, 2002), Suzann Pettersen (2013), Lydia Ko (2015), Anna Nordqvist (2017) en Brooke Henderson (2022) hebben verschillende Rolex Testimonees zichzelf overtroffen op het toernooi.


Op de top van hun kunnen

Het Amundi Evian Championship wordt jaarlijks gespeeld op de Champions Course in Évian-les-Bains. De baanlayout, die eind jaren tachtig volledig op de schop is genomen door landschapsarchitect Cabell B. Robinson, biedt een aantal uitdagingen die de vaardigheden van de golfers danig op de proef stellen. De golfbaan, gelegen tussen het water en de bergen, biedt een prachtig uitzicht. Hier wedijvert de schoonheid van de omgeving met het veeleisende karakter van de baan en de nauwkeurigheid vereist voor elke slag. “Playing Evian” is een vaste uitdrukking geworden en geeft aan hoe groot de uitdaging is.

“Voor veel bedrijven heeft het vrouwengolf altijd op de tweede plek gestaan, maar niet bij Rolex. Het merk was er vanaf het begin bij en heeft de sport op verschillende niveaus ondersteund.”


Annika Sörenstam

“Évian is een heel speciale plek voor mij, en niet alleen omdat ik er op mijn 17e mijn eerste major won.”


Lydia Ko

Rolex, partner van het vrouwengolf

Rolex, partner en officieel tijdwaarnemer van het Amundi Evian Championship sinds 2000, heeft zich verbonden aan alle majors voor vrouwen: het Chevron Championship, het U.S. Women’s Open, het KPMG Women’s PGA Championship en het AIG Women’s Open. Daarnaast ondersteunt het merk de belangrijkste tours van de sport, voornamelijk de LPGA (Ladies Professional Golf Association) Tour en de LET (Ladies European Tour). Rolex is ook partner van het ANWA (Augusta National Women’s Amateur), het belangrijkste toernooi binnen het golfcircuit voor vrouwelijke amateurs. Het merk steunt en eert de uitmuntendheid van een vrouwensport die voortdurend in beweging is met een aantal prijzen, waaronder de Rolex Player of the Year, de Rolex ANNIKA Major Award, de Rolex Junior Player of the Year en de Louise Suggs Rolex Rookie of the Year.

Rolex en golf, een samenwerking gebaseerd op gedeelde waarden

Golf is meer dan een sport. De waarden die eraan ten grondslag liggen, zorgen voor een unieke ervaring. Eigenschappen als nauwkeurigheid, integriteit, bescheidenheid en respect zijn ook diep geworteld in de identiteit van Rolex. Daarom ondersteunt Rolex de golfsport al bijna 60 jaar. Het begon allemaal in 1967 met de legendarische kampioen Arnold Palmer, die al snel werd vergezeld door Jack Nicklaus en Gary Player. Samen stonden zij bekend als de Grote Drie. Tegenwoordig strekt de samenwerking zich uit naar de belangrijkste instellingen en evenementen, en naar de topspelers en jonge talenten in de golfsport.Blijf altijd op de hoogte
van nieuwe collecties

Door je te registreren ga je akkoord met ons privacybeleid