Menu

Drie generaties Deens design

Ole Lynggaard Copenhagen 2Ole Lynggaard Copenhagen 2

Het sieradenmerk Ole Lynggaard Copenhagen werd in 1963 in Denemarken opgericht. Sindsdien is het uitgegroeid tot een internationaal, multigenerationeel bedrijf dat wereldwijd geliefd is bij liefhebbers van verfijnde sieraden. Oprichter Ole Lynggaard staat aan het hoofd van het bedrijf, terwijl zijn dochter Charlotte als Creative Director fungeert. Nu is het huis verheugd om een nieuwe ontwerper te introduceren – een derde generatie Lynggaard.

 
Under The Sea Creol Small 18 karat yellow goldUnder The Sea Creol Small 18 karat yellow gold

EERSTE COLLECTIE VAN SOFIA LYNGGAARD NORMANN

Nieuwe twist op gedeelde designtaal

Ole Lynggaard Copenhagen is verheugd om de allereerste collectie van Sofia Lynggaard Normann, kleindochter van de oprichter van het merk, te presenteren. 'Under the Sea' en 'Young Fish' vormen samen de eerste collectie van de ontwerpster en zullen begin april 2024 gelanceerd worden.

De armbanden, oorbellen en ringen van de oceaanthema-collectie hebben een tijdloze uitstraling. Elk stuk is vervaardigd uit 18 karaat geelgoud en diamanten, met accenten van diamanten, parels en edelstenen.

Sofia’s collectie is creatief, innovatief en zorgvuldig vervaardigd. Haar ontwerpen vullen die van Ole en Charlotte Lynggaard aan: de familieleden delen een designtaal, maar ieder drukt zich uit op een eigen, unieke manier.

Under The Sea Ring 18 karat yellow goldUnder The Sea Ring 18 karat yellow gold

"Dit avontuur delen met mijn grootvader en mijn moeder betekent veel voor mij."
(Sofia Lynggaard Normann)

OCEAANISCHE ONTWERPEN MET GOLVENDE LIJNEN

Collectie geïnspireerd door duiken Down Under

Toen Sofia Lynggaard Normann ging duiken in Australië, werd ze betoverd door wat ze onder het oppervlak tegenkwam. Zilveren flitsende vissen, zachtjes wiegende zeewier, de langzame bewegingen van de stromingen, vormen in het zand.

Elke keer dat ze dook, ontdekte ze iets nieuws. Daarom besloot Sofia om deze maritieme magie vast te leggen en om te zetten in een sieradencollectie. Vijf jaar later is het resultaat klaar.

Het eerste deel van de collectie, 'Under The Sea', wordt gekenmerkt door lichte en elegant golvende, oneindige silhouetten. 'Young Fish' is speelser: de grillige motieven van de oceaan zijn vereeuwigd in goud. Met deze collectie wil Sofia ons eraan herinneren om in het moment te leven - zoals een duiker die zijn eigen ademhaling hoort in het grote blauw. De uniekheid van de natuur is overal: het is aan ons om haar schoonheid te waarderen.

Ontdek de Young Fish collectieOntdek de Under The Sea collectie

Heb je deze stories al gelezen?

Blijf altijd op de hoogte
van nieuwe collecties

Door je te registreren ga je akkoord met ons privacybeleid