Breguet

 

 

Breguet bewijst keer op keer dat het zich opnieuw kan uitvinden via ontelbare innovaties die al meer dan 240 jaar de basis vormen voor zijn succes.

 

BREGUET MARINE 5517

De Marine 5517, die symbool staat voor de nieuwe generatie, geeft de datum weer op 3 uur, gevat in een uuraanduiding met Romeinse cijfers. Deze cijfers zijn bedekt met een laagje lichtgevend materiaal, net als de minuutmarkeringen en de Breguet-wijzers. De maritieme wereld wordt opgeroepen door de secondewijzer voorzien van een “B” in een eigen interpretatie van de signaalvlag die in de scheepvaart voor deze letter staat. Breguet biedt verschillende versies van zijn Marine 5517 aan: in witgoud, roségoud en titanium. Dit laatste materiaal werd geselecteerd omwille van zijn bestendigheid tegen zowel zilte lucht als corrosie. Het is ook een licht en bijzonder robuust materiaal. De versie in titanium heeft een leigrijze ‘‘sunburst’’ wijzerplaat. De voorkant van de modellen in witgoud en roségoud hebben beide een geguillocheerd golfmotief dat geen twijfel laat bestaan over de collectie waar ze toe behoren. De zeevaartstijl van dit zelfopwindende model wordt doorgetrokken op de kastbodem, met een enkele oscillerende massa waarvan het ontwerp geïnspireerd is op een scheepsroer. Het uurwerk, zichtbaar door de kastbodem uit saffier, is geguillocheerd en doet denken aan een scheepsdek.

 

BREGUET MARINE CHRONOGRAPHE 5527

Abraham-Louis Breguet was het brein achter talloze uitvindingen in de horlogerie. Naast de tourbillon en de pare-chute schokdemper, om er maar twee te noemen, hebben we aan hem ook de chronograaf te danken, een complicatie die binnenkort twee eeuwen bestaan zal vieren. Reeds voor 1810 produceerde A.-L. Breguet uurwerken met een secondewijzer die op verzoek gestart en gestopt kon worden, en creëerde vervolgens samen met zijn leerling Fatton ook een ingenieuze drukinktchronograaf. Vanaf 1820 ging hij nog een stap verder met een “chronometer met dubbele seconden, de zogenaamde observatiechronometer”. Met het hierboven  beschreven werk, legde Breguet de basis voor alle moderne chronografen. Met de grafische codes van de Marine-modellen van de jongste generatie, die vorig jaar voor het eerst werden voorgesteld, zet dit uurwerk van 42.3 mm de toon. De tijdmeting verloopt via een centrale chronowijzer, die opvalt door de subtiele maritieme afwerking en vergezeld wordt door twee opvallende miniwijzerplaatjes op 3 uur voor de minuten en op 6 uur voor de uren. De kleine seconden worden weergegeven op 9 uur. De datumweergave bevindt zich tussen 4 en 5 uur - de final touch voor deze sportief ogende creatie. 

 

BREGUET MARINE ALARME MUSICALE 5547

Breguet verrijkt zijn nieuwe generatie Marine-horloges met een creatie die maar liefst drie uurwerkcomplicaties combineert. De Marine Alarme Musicale 5547 heeft naast een alarm ook een tweede tijdzone en een datumweergave. Het alarm is multifunctioneel en geschikt voor een aantal dagelijkse behoeften zoals wekkers of herinneringen voor afspraken of evenementen. Wanneer het slagwerk geactiveerd wordt, verschijnt er een scheepsklok in een opening op 12 uur, een subtiele verwijzing naar de maritieme achtergrond van deze collectie. Het alarm en de weergave van de tweede tijdzone verschijnen op twee aparte wijzerplaatjes op 3 en 9 uur. De gangreserve voor het slagwerk wordt discreet weergegeven tussen 9 en 12 uur. Wanneer het model volledig opgewonden is, wijst de pijl naar de volledig rode indicatie op 9 uur. De Marine Alarme Musicale 5547 is ook voorzien van een datumweergave op 6 uur. De lichtgevende wijzers en markeringen zorgen ervoor dat de tijd zowel overdag als ‘s nachts gemakkelijk leesbaar is.

 

 

 

 

More information

Leave your credentials, and we will contact you for an appointment.

Het contactformulier werd succesvol verstuurd. Wij proberen dit zo snel mogelijk te behandelen.