Tudor Black Bay GMT 79830RB

Presented at Baselworld 2018, TUDOR’s famous Black Bay divers’ watch is now available with a new GMT function that establishes local time without losing sight of the time in two other time zones.

Fitted with the Manufacture Calibre MT5652, the Black Bay GMT sports a distinctive burgundy and blue bezel.

Read more

Rolex GMT-Master II 126710BLRO

Rolex presenteert de nieuwe GMT-MASTER II

Voor de eerste keer is de bezel met een tweekleurige Cerachrom-ring van rood met blauwe keramiek en schaalverdeling beschikbaar op de GMT-Master II in Oystersteel-staal, op een Jubilee-band.

De eerste van de nieuwe GMT‑Master II uitvoeringen die in 2018 wordt geïntroduceerd is van Oystersteel-staal.

Hij is bevestigd op een Jubilee-band met vijf schakels, ook van Oystersteel, en heeft een bidirectioneel draaibare bezel en een tweekleurige Cerachrom-ring van rode en blauwe keramiek met 24‑uursaanduiding - die doet denken aan de kleuren van de oorspronkelijke GMT‑Master uit 1955.

Het is de eerste keer dat de Jubilee-band, Oystersteel-staal en de tweekleurige blauw met rode keramische Cerachrom-ring samen op een GMT‑Master II te zien zijn.

De Oyster Perpetual GMT-Master II is ontworpen om twee tijdzones tegelijk te laten zien.

Het is dan ook het perfecte horloge voor wereldreizigers.

De GMT-Master, die oorspronkelijk was bedoeld om piloten te helpen bij hun navigatie, is uitgegroeid tot een onmiskenbaar icoon. Door de jaren heen werd de emblematische bezel gepresenteerd in verschillende kleuren, zowel in een enkele kleur als in tweekleurige combinaties. Het is hét kenmerk van zijn unieke en onmiddellijk herkenbare uiterlijk.

Dankzij de traditionele uur-, minuut- en secondewijzers, zijn 24-uurs­wijzer en zijn bidirectioneel draaibare bezel met een Cerachrom-ring met 24-uursaanduiding, is het mogelijk om twee tijdzones tegelijk af te lezen: de lokale tijd en de referentietijd, of de lokale tijd en een andere tijdzone naar keuze. De datum, op 3 uur, loopt synchroon met de lokale tijd.

 

Read more